Lampaamme

Tulevaisuudessa haluaisin keskittyä puhdasrotuisten kainuunharmaksien kasvattamiseen. Rotu on yksi kolmesta alkuperäisrodustamme Suomessa, ja uhanalainen. Niiden villa on upean kiharaa, pehmeää ja silkkistä.

Jokainen tilamme lammas on tärkeä yksilö, ja niiden hyvinvoinnista halutaan pitää mahdollisimman hyvää huolta. Niiden treenikäyttö suunnitellaan niin, että kaikilla lampailla on riittävä määrä lepopäiviä viikossa, niitä ei koskaan käytetä treeneissä jos ne ontuvat, yskivät, niillä on karitsoja, ovat tiineitä tai ne ovat liian laihoja!


Tilallamme on tällä hetkellä noin 50 lammasta.

Ensimmäiset lampaamme olivat "suffelit" eli risteytyslampaamme, jotka ovat suomenlampaan ja suffolk-rotuisen lampaan sekoituksia. Suffelit tulivat meille keväällä 2021, ja ovat tottuneita niin ihmisiin kuin koiriin. Suffeliporukkaan kuuluu 13 lammasta, joista yksi on meillä syntynyt oinas (eli kastroitu pässi) Vadelma.

Tämän lisäksi meillä on tällä hetkellä 10 suomenlammasuuhta, ja noin 30 kainuunharmasta. Laumassamme on tällä hetkellä myös kainuunharmas pässi Tessu, joka on ensi keväisten karitsojen isä.