Paimennus

Lisätietoa tilastamme sekä tarjoamistamme paimennuskoulutuksista


Tilamme 

Tilamme koostuu talostamme, lampolasta, kahdesta aidatusta treenikentästä sekä noin 5 hehtaarista laidunta. Tilalla on myös kaksi pientä lampea, joissa voi uittaa koiria kuumalla kelillä.

Treenikenttä

Treenikenttämme on hiekkapohjainen, aidattu kenttä. Se koostuu kahdesta eri kokoisesta kentästä, isompi ja pienempi. Isompi treenikenttä on 20 x 40 metriä, ja pienempi 15 x 15 metriä.

Molemmat kentät ovat täysin aidattu, joten lampaat eivät pääse kokemattomaltakaan treenaajalta karkuun. Kentätä ovat myös valaistu, joten pimeät illat eivät ole este treenaamiselle. Hiekkapohja takaa sen, ettemme joudu liukastelemaan mudassa, ja kenttä on treenikuntoinen myös märkänä syyskautena.

Pelto

Peltomme lähtee heti kentän ja pihan vierestä. Se on noin 4 hehtaaria suuri, suorakulmion mallinen pelto, jossa mahtuu treenaamaan isolla laumalla pitkiäkin ratoja mukaanlukien suuria hakukaaria. Pelto on aidattu, ja rajautuu toiselta puolelta metsään ja lampeen. Treenipellon lisäksi meillä on muutama pienempi erillispelto, jossa lampaat voivat laiduntaa kesäkaudella ja joita voi tarpeen mukaan myös hyödyntää treeni-ja kisakäytössä.

Lampola

Lampolamme koostuu muutamasta eri tilasta, jonne mahtuu yhteensä noin 50 lammasta. 

Lampolassa on myös oleskelutila, jossa on mahdollista pitää esimerkiksi kisatoimistoa sekä pieni keittiö. Oleskelutilassa voi pitää teoriaa, odotella sateensuojassa treenivuoroaan tai säilyttää omia eväitä, keittää kahvia tai vettä, ja lämmittää omia eväitä mikrossa.

Paimennuskoulutukset

Meille ovat tervetulleet kaikki eri paimenrodut osaamistasosta riippumatta. Oma osaamiseni painottuu perinteiseen paimennukseen (eli muut rodut kuin bc ja working kelpie), mutta harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki. Oma kisakokemukseni on ts-puolelta sekä ASCA:sta. Treeneihin toivotan tervetulleeksi kaikki koiransa lajityypillisestä käytöksestä kiinnostuneet, sekä tilojen työkoirat, jotka kaipaavat neuvoja oman koiran kanssa toimimiseen. 

Ensisijaisesti tarjoan vakiovuoroja 8 viikon sykleissä. Tämä takaa säännöllisen treenaamisen, jolloin kehittyminen on tehokkaampaa ja sitoutuneempaa. Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut, ja voidaan katsoa minkälainen koulutus olisi sinulle sopivin vaihtoehto!